1 Läs mer >>
 
"Nej fyfan, det här går inte ju" Var första tanken när jag vaknade i morse. Sen den tanken har min hjärna varit fjärt hela dagen ungefär. Typ ljuset-är-tänt-men-ingen-är-hemma-mentaliteten. Kroppen fungerar inte heller idag, så det blev en sjukdag. Brister man ut i ilsk-gråt över att tappa en tom kaffekopp på diskbänken så är man nog inte helt kapabel till att arbetsleda sommarjobbare och sköta en hel gård själv. Använde den lilla energi jag lyckades samla ihop till att åka till gamla läggan och städa det sista. Imorgon lämnar jag in nycklarna. Känns väldigt bra, symboliskt, som att lämna in nycklarna till mitt gamla liv liksom.
Sen åkte jag hem och sov som en gris mitt på dan bah. Tröttheten! Lyckades släpa tröttheten ner till Erikshjälpen innan kvällsfodringen på gården. Då såg jag ut som ovan pga lyckades även KLÄ MIG. Tishan är egentligen Lars, tror jag köpt den second hand nån gång. Ryggsäcken är också secondhand och väldigt fin.
 
Nu ska prutthjärna äta upp sin veganglass och gå och lägga sig.

Ljuset är i alla fall...

0 Läs mer >>
Det är just där vid någon form av separation i mitt liv som borderlinemonstret gärna kliver fram och tar sig friheter. Hjärnan blir sirap, allt blir som sirap och jag blir oändligt trött av att bara tänka.
Jag vet att jag borde passa mig för att fastna, men just nu är det bara så skönt att vara deppig, vila i den där tunga håglösheten inne i huvudet en stund. Fan vet när, och om, helvetet brakar loss istället.
 
 
Rimlig kvällssyssla: Fundera ut vad en ska göra med snygga fetishbilder, och äta resten av det som utgjort större delen av dagens kostcirkel (= Marabou Apelsinkrokant).

Kvällens gråskala.

1 Läs mer >>
Nya fina urmegasöta platåsneakers, incashade för presentkort jag fick i föllsedagspresse (Tack pappa!)
Så sjukt gulliga! Funderar på att sätta sidenband istället för skosnören för addera på gulligheten.

Vinröd sammet och pla...

1 Läs mer >>
Mååånga tomflaskor och pant blev det av festandet förra helgen kan ni tro! Jag älskar fina spritflaskor och är ganska bra på att samla på mig en onödig massa. Men det är ju så hemskt att slänga dem. Käraste Mikael hade med sig en flaska Wild Africa (för att matcha sin leopard-outfit) och den hittade jag till min förtjusning på diskbänken dagen efter (jajo, urdrucken, men nu var det flaska jag ville ha!).
Satte ju genast igång att skala den, vad kunde man göra av en sånhär snygg-ful sak?
 
 
Själva flaskan tycker jag är fin som den är, så den får tjäna som vas, senare kanske även som ljusstake.
 
 
 
Pärlorna blev smycken! Här i form av ett snyggt halsbandshänge.
 
 
 
Själva klädseln till flaskan får fortsätta vara flasktröja, bara med lite mindre etiketter. Bara att trä över passande glasflaska! Och använda som vas. Eller fylla med något kul. (vsg för presenttips där)
 
 
 

[Remake] Wild Africa ...

0 Läs mer >>
Börjar verkligen helgilla den här värmeböljan nu alltså! Kvällarna är underbara. Igår var en sån underbar och varm kväll. Så, parken fick det bli. Hade på mig min fina klänning som jag hittade på loppis för en tia några timmar tidigare.
 
Vad jag kallar en godispåse.
 
Felix bidrog med tyska blåbär. Han blev än mer välkommen! Sen droppade det in folk i vårt lilla gäng och vi satt på gräset och lyssnade på doomig musik och drack öl. Äntligen är utslagen så pass under kontroll (tack vare tung antihistaminmedicinering... but still) att jag kan dricka min jävla öl, i parken, med folk, och i solen! Mycket bäst.
 
Lo bjöd på kvällens dans. Tydligen. Minns inte detta? Men det var säkert awesome pga awesome chey.
 
Sen åkte vi hem ett gäng och jag hade serious talk med J och det ebbade ut i skit så jag väljer att hantera det med en Cymbalta-gjord axelrycking ikväll.
Kvällen blev bra igen när jag uppfann en löjligt god drink på mixad vattemelon, sockerdricka och vodka och vi satte oss framför projektorn och The Hobbit tills vi somnade som tre små grisar.
 
Idag har varit en såndär mysig söndag. Gick upp tidigt och åt frulle och lät morgonen bara gå, åt second breakfast med Lars och Lo när de hasade sig upp, häng i kök och en tur till gården. Nu har jag varit sådär duktig och tvättat. Jopp.
Prommedags. Brain needs cleansing. Bajj :*

Alors on sort pour ou...

3 Läs mer >>
Jag skulle kunna skriva en hel bok om saker jag irriterar mig på hos the avarage Småbarnsförälder, jag har ju förmånen att träffa denna typen av människa dagligen på jobbet. Många studieobjekt där, kan jag lova.
 
En av mina favoriter är de föräldrar som inte förstår hur jävla hårt de bankar in ohälsosamma och outvecklande könsroller i huvudet på ungarna. Klassisk scenario: Jag står och borstar Lucifer inför en ridtur, en mamma kommer in med sin 2-ish-åring vars kön är så j*vla uppenbart av kläderna att dömma att hen lika gärna kunde bära en tisha med texten "MÄNNISKOHANE/HONA" eller nåt på. Mamman blir helt till sig vid synen av en häst och nästan hoppar upp och ner av extas (ungen skiter långa längder i hästen och verkar mer intresserad av att jaga flugor med en pinne) "Tiiiiittaaa tittaaa!! Ser du hästen! Ser du gnägg-gnägg! Titta på hästen!".
Nu ser ungen hästen. Ja fint.
Nu ska Småbarnsmamma vara pedagogisk också.
"Titta den blir borstad av flickan! Flickan ska ut och rida på hästen! Då blir den glad."
 
Flickan? Flickan? Tack, inte nog med att du kommer och stör mig i mitt arbete utan att ens hälsa på eller tilltala mig, du ska förolämpa mig också. Senast jag tittade efter var jag en vuxen kvinna och det förmodar jag mig vara ett bra tag till. Inte för att det är något fel på att vara flicka, men det är man när man är typ 8 år gammal.
Varför är det så svårt för folk med ordet kvinna och att se på en ung tjej som just kvinna?
 
Samma småbarnsförälder kan utan problem vända sig om och se min kollega stå och jobba och säga nåt i stil med "Ser du vad han där gör?". Han. Inte pojken, mannen, gubben, killen etc, utan bara "han". Könsbestämt, ja, men "han" och "hon" är inte ord som laddats på samma sätt som "kvinna", "pojke", "tjej" etc.
 
Varför är det så svårt att se neutralt på människor av kvinnligt kön, och varför i helvete är det så viktigt för småbarn att veta vilket kön en främmande människa tillhör?
 
En annan sak som ibland händer på jobbet är att barn benämner mig med fel kön. Jag klär mig ofta i skjorta, arbetsbyxor, kängor och keps på jobbet och är dessutom ganska korthårig. Ovanpå det utför jag ofta tunga och skitiga sysslor. Summan av detta blir i mångas huvuden manligt.
"Vad gör han där?" frågar ett barn och pekar, varpå föräldern blir jättegenerad och rättar "Nej, HON! Det är en flicka där!"
Ja där var det ju igen, flicka. Mycket viktigt att jag är en flicka.
 
Jag kan förvisso tycka att det här hysteriska hen-andet och könsneutraliteten kan gå snäppet för långt hos vissa, men det är beklämmande att se hur många unga föräldrar det är som matar sina ungar med gammal förlegad sörja. Utan att ens förstå det själva, för så gjorde deras föräldrar, och säkert deras föräldrar. Låt ungar själva förstå det här med kön och skillnaderna däremellan när de är gamla nog, och innan dess kan väl människor bara få lov att vara människor?
 

Vem f*n kallar du fli...

1 Läs mer >>
 
Alltså man måste älska mina grannar (att bo här blir bara bättre och bättre <3). Någon hade satt lite småprylar i soprummet, snyggt rengjorda och med söta små lappar som "Fungerar" "Användbar" "Varsågod!" etc på. Bland annat den här superfina röda lampan! Så den norpade jag. Nu skänker den ljus och glädje över min pysselhörna. Tack snälla grannen!
Fler människor borde göra såhär istället för att bara avfärda allt man själv inte vill ha som skräp.

Soprumsljus

1 Läs mer >>
 
Några få bilder från picknicken innan vår inflyttningsfest/min födelsedagsfest! Jag och Lars släpade ut småkäk, marinellagrogg och ljudsystem. Vi fick besök av världens sötaste lilla hasselmus! Hen fick ett chips större än hen själv, samt smeknamnet Hasse.
Önskar att jag varit mer sinnesnärvarande nog att ta fler bilder under kvällen, vi hade temafest, med tema "fetisher", måååånga Kodak-moments där! Bilder på min utstyrsel blev det inte direkt heller, men vsg för bilden i mitten, kan inte bestämma mig för om jag ser moggis eller snygg ut. Förmodligen båda. Bilden har förövrigt Vanessa-Nils tagit, jag stal och redigerade om den helt oförskämt utan att fråga pga sådan tjej!
Vi var säkert 20+ som mest under kvällen och plötsligt kändes inte den stora trean så stor längre, men en KUL kväll/natt/tidig morgon var det! Och fullkomligt crazy ibland, men något annat hade jag inte hoppats på, haha! (Och liksom, en kväll i det temat... vad förväntar man sig?) Fina vänner och partykompisar har en i alla fall <3
 
Vart ganska låg och lättstött rent mentalt igår sedan, vad är grejen? Jag misstänker att Cymbalta är en dålig alkoholkompis, med Venlafaxinen var det likadant. Jag blir inte mer fysiskt bakis, men psykiskt. Åt dessutom en hel del kortison innan festen och det gjorde att min åtminstone min kropp tålde bra mycket mer alkohol än vad den borde efter medicinbyten och en längre periods nykterhet. En annan bieffekt Cymbalta tycks ha på mig är att jag tål inte/behöver inte social interaktion, kan inte känna känslor i sociala situtioner och jag känner mig lättare bortkopplad och behöver dra mig undan ofta, något jag inte kunde under kvällen, så jag blev istället hyperkänslig dagen efter. Allt alla gjorde och sa gjorde ondare än ondast och jag behövde vara ifred. Tacka gudarna för cykeln, mitt rum vars dörr jag kan stänga om mig och folktomma gården om kvällarna.
 
Idag mår jag bra mycket bättre även om känslorna bubblar och poppar under ytan. Kanske är det å andra sidan bra. Kanske behöver jag vara känslig ett tag, Cymbalta har berövat mig de värsta topparna och dalarna men också det frigörande i dem.
 
 

Hasse, fetishfest och...

0 Läs mer >>
 
Fick upp mina fina smyckeshänder i ena hörnet av sovrummet för ett par dar sen, så coola! Köpta på TGR. Skitkvalité, garanterat barn-/slavarbete där ("Barnarbetare har ju inte känsla för kvalité" Eller hur var det?)
Anyway, skitcoolt för smycken.
Nu ska jag bara komma på en smart fövaring för mina övriga 100+ halsband armband ringar klockor broscher och annat glitter....

Händerna på väggen

0 Läs mer >>
 
 
Det var en väldigt fin födelsedag igår, måste jag säga. En såndär vanlig vardagsdag fast en såndär bara Riktigt Bra Dag. Det gillas!
Pappa och Lilly kom förbi på morgonen en snabbis med MEGAFIKA och pressisar, helt klart bra start på dagen! Besöket på hudkliniken gick bra också, förutom massa stick i armen pga min kropp vill inte ge sig ifrån nåt blod. Men sjuksyster var trevlig och vi satt och pratade en god stund om sjukvård, blodbanker, läkemedel etc (mvh nörd) och jag fick massage.
På jobbet fick jag omsorgsfullt plockad bukett och massvis av kramar och hjälp med stallskötseln av ungarna. Bästaste ungarna i helaste världen har ju jag på jobbet <3! Vad skulle jag gjort utan dem vissa dagar?
Hemma blev jag överraskad med liljor av Lars när han kom hem från Ica, älskade karl! <3 Jag brukar inte direkt vilja ha presenter och sådär från honom då vi ändå delar ekonomi och bor ihop och sådär, men jag blev verkligen riktigt glad i hjärtat (speciellt då jag faktiskt är en riktig sucker för stora vackra snittblommor).
Sen åt vi hemmagjord sushi och drack Strawberry Daquiri i uterummet. Såååå gott!
Efterrätten fick bestå av imponerande mängder choklad som intogs medans jag planerade fest och målade vägg. Somnade väldigt trött och glad ^^
 

Idag är en annan dag, verkligen en helt annan dag. Utslagsdagen nummer ett! Värsta hittills, helt klart. De har bara blivit värre och värre sen jag vaknade. Nu tycks de ha stannat av och är nöjda med att täcka större delen av mitt kropp, ilsket lilaröda. Dubbel dos antihistamin, massvis av kylande krämer och absolut vila är vad som gäller idag. Jag är ingen glad tjej alls. Jag har ont, är bitter och utmattad. En kort stund på gården och en löjligt långsam promenad till Ica räckte för att slå ut mig totalt. Hela kroppen kliar, bränner, sticker, ömmar och stramar och jag är febrig och ofantligt trött. Det är svårt att beskriva hur Urtikaria känns, det är ju liksom inte bara huden som mår dåligt när det är såhär utan hela kroppen, fläckarna liksom känns in i märg och ben.
 
Så, idag är ingen dag. Sålänge jag lyckas uppbåda ork nog att kunna vara på gården en stund i eftermiddag så är dagen inte helt bortkastad, och imorgon har vi planer som jag sett framemot länge!

Idag lever jag på går...

1 Läs mer >>
Snabbt hej från födelsedagstjej!
Idag fyller jag 27 och det känns skitbra. Tre år till trettio och åldersnojan är obefintlig. Mitt liv blir bara bättre och bättre och jag blir en gladare och stabilare människa ju äldre jag blir. Att vara tonåring och så vidare var väl kul och så, men jag ser framemot resten av mitt liv.
 
Dagens planer: Snart kommer päpi och snabbfikar lite, sen ska jag iväg på besök på Hudkliniken (festligt?), ikväll lär det bli sushi eller nåt. Om jag får bestämma.
 
TTFN :*

Bemärkelsedagen

0 Läs mer >>
Om man känner för att äta något som är gott och dessutom ganska nyttigt så är sojabiffar med ingefära och squash en sjukt bra grej! Lätt är det också. Man blandar ihop hackad lök, småtärnad squash, tomatpuré, ägg, kruskakli, riven färsk ingefära, gurkmeja och salt i en skål. Sen låter man det svälla och gotta sig en stund. under tiden kan man typ: blogga, diska, göra yoga, fundera på livet, ta en kort promenad, dricka kaffe, skriva en dikt etc, obs måste ej vara något vettigt. Sen blandar man ner sojafärs i kletet, typ dubbelt så mycket färs som klet.
 
Sen formar man bollar av smeten och kletar ut i en varm stekpanna med rapsolja, tryck till och stek. Jag brände mina pga bränner alltid mat *scatterbrained floozy*. Tycker dock de är goda med lite stekyta.
Ultragott att lägga på vitt bröd med hamburgerdressing och ketchup när man är sådär "hungrig fast inte jättejättehungrig men behöver nåt redigt och inte bara mackor och yoghurt"!
 
Bon apétit mon läsare!

Ingefära och Squash